Hva bør du tenke på når du skal leie?

Du har sikkert «tusenvis» av spørsmål når du skal leie bolig. Her er noen av de viktigste svarene.

Aller først: Hvis du lurer på noe, er vi mer enn glade for å gi deg svar. Men i mellomtiden kan dette kanskje gi svar på det du lurer på om hva du kan forvente av standarder ved å leie hos Nyheim Bolig.

Hvitevarer

HVITEVARER

Hvitevarer er inkludert i alle leiligheter, som komfyr (koketopp og steikeovn), oppvaskmaskin, kjøleskap.

Fellesansvar

HVA MÅ TIL FOR Å LEIE?

Før innflytting gjennomfører vi en rutinemessig kreditt- og referansesjekk av leietakerne. Dersom dette er tilfredsstilt får du leie bolig hos oss.

Depositum

DEPOSITUM

Depositum er beregnet til tre måneders husleie – og avhenger derfor av leieprisen på hver enkelt leilighet.

Bredbånd

BREDBÅND

Alle leilighetene har tilgang til bredbånd.

Fellesansvar

«FELLESANSVAR»

Det som i borettslag omtales som «fellesansvar» og utføres på dugnad, besørges av utleier; trappevask, utvendig vindusvask, plenklipp, brøyting/snømåking og så videre.

E kontrakter

E-KONTRAKTER

Nyheim Bolig AS praktiserer elektroniske kontrakter, noe som gjør det enklere å inngå avtaler for leietakere som ikke fra før av har tilhold i Tromsø.

Møblering

MØBLERING

I hovedregel leies leilighetene ut umøblert, men noen av leilighetene er også møblerte. Ta kontakt med utleier for nærmere informasjon.

Servicetelefon

VAKTTELEFON

Leietakere som opplever ulike problemer med leilighetene – som vannlekkasjer eller andre uhell – kan få hjelp gjennom vakttelefon: +47 48 076 965.

Parkering

PARKERING

Parkeringsplass er ikke inkludert leieprisen, men leietakerne har anledning til å leie egen garasjeplass i blokkenes eget parkeringsanlegg.

Strøm

STRØM

Kostnader til elektrisitet kommer i tillegg til den faste husleieprisen. Til gjengjeld vil oppvarmingskostnadene være rimelig lave, ettersom dette er nybygde, moderne og svært godt isolerte boliger. I noen av våre bygg er oppvarmingen inkludert i husleien, da vil strømkostnadene være minimal. Dersom ikke leietaker gjør egen avtale med leverandør, benyttes Ishavskraft AS som kraftleverandør.

Kjæledyr

KJÆLEDYR

Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillat, med mindre dette er avtalt med utleier.

Brunevarer

BRUNEVARER

I likhet med møblering, er heller ikke brunevarer – som TV og radio – inkludert i leieprisen. Men ved spesielle ønsker fra leietakerne er utleier innstilt på å være aktivt imøtekommende.

Avfallshåndtering

AVFALLSHÅNDTERING

Optisk sortering av avfall er standard blant alle husstander i Tromsø – og avfallet håndteres av kommunalt eide Remiks Husholdning AS.